Eewager logo

Behandelingen

Kom je voor het eerst bij ons langs? Dan krijg je vóór je pedicure-behandeling eerst een intakegesprek. Indien nodig worden er blauwdrukken gemaakt. Ook worden er vragen aan u gesteld. Bijvoorbeeld welke klachten heeft u, heeft u pijn aan uw voeten, heeft u diabetes of reuma, gebruikt u bloedverdunners, bent u allergisch voor bepaalde vloeistoffen en/of pleisters. Alle oorzaken en aandachtspunten worden volledig in kaart gebracht.

Intake

Een eerste behandeling begint voor ieder met een gedegen anamnese (vraaggesprek met relevante bijzonderheden) en een voet- en nagelonderzoek. Eventuele aandoeningen worden ingetekend op een persoonlijke behandelkaart.Deze behandelkaart wordt bij iedere volgende behandeling geraadpleegd en bijgewerkt.

Indien nodig worden er foto's en blauwdrukken van de voeten gemaakt. Ook de voeten en schoenen worden opgemeten en besproken, mocht hiertoe aanleiding zijn. Aansluitend worden de voeten verzorgd. Wij werken daarbij uitsluitend volgens de code van de voetverzorging. Alle behandelingen lopen volgens een vast protocol en de juiste hygiëne maatregelen worden in acht genomen, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen infecties opgelopen worden, of er materialen gebruikt worden die er niet geschikt voor zijn.

Bij klachten wordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan en wordt, in overleg een behandelplan opgesteld.

Een eerste behandeling duurt daarom vaak langer dan een reguliere behandeling.

Pedicurebehandeling

Tijdens een basisbehandeling worden de voeten en nagelomgeving / nagelwallen gereinigd, nagels worden geknipt en gefreesd. Tevens worden eelt en likdoorns verwijderd en worden kloven behandeld. Het geven van adviezen, het opsporen en preventief wegnemen van klachten behoort ook tot onze taken. Aan het einde van iedere behandeling worden de voeten voorzien van een creme. In het kort ziet een pedicurebehandeling als volgt uit:

  • Voeten reinigen
  • Nagels knippen
  • Nagelomgeving reinigen
  • Eelt verwijderen en frezen
  • Nagels polijsten
  • Aanbrengen van crème
  • Kalk- of -schimmelnagels frezen, likdoorn verwijderen of de ingroeiende teennagel behandelen
  • Optioneel indien nodig: aanschaf van diverse voetbehandelingsproducten

Een reguliere behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Mocht tijdens een behandeling blijken dat er specifieke verrichtingen noodzakelijk zijn dan proberen we die direct uit te voeren, of plannen we op korte termijn een nieuwe afspraak voor u in.

Vervolgafspraak en nazorg

Normaliter is een behandeling eens in de 4 tot 8 weken voldoende. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de conditie van de voet en een eventueel voetprobleem. Komt u puur voor onderhoud en ervaart u weinig klachten dan zal de frequentie voor u uiteraard anders zijn dan voor iemand die met specifieke hardnekkige voetproblemen te kampen heeft. Kortom het is en blijft maatwerk. Aan het einde van de behandeling maken we graag een afspraak voor een vervolgbehandeling. Maar mocht u zelf op een later tijdstip een afspraak willen maken, dan kan dat natuurlijk ook. Ook als u vragen heeft dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Naast de reguliere pedicurebehandelingen zijn ook gespecialiseerd in medische pedicurebehandelingen.